Els exjugadors de l'Arandina condemnats continuaran en llibertat provisional

L'Audiència Provincial de Burgos els manté la fiança de 6.000 euros que ja van abonar.

Víctor Rodríguez (centre) camí de l'Audiència Provincial de Burgos
Víctor Rodríguez (centre) camí de l'Audiència Provincial de Burgos / Santi Otero (Efe)

La Sala de l'Audiència Provincial de Burgos manté en llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros els tres condemnats a 38 anys de presó per agressió sexual contra una menor de 15 anys, dins de l'anomenat cas Arandina. La fiança ja havia sigut abonada quan es va decretar la llibertat provisional durant el període d'instrucció.

És la decisió a què han arribat els magistrats després de la vista de 20 minuts que ha tingut lloc entre els magistrats, l'acusació i la defensa.

El lletrat de l'acusació popular, de l'Associació Clara Campoamor, Luis Antonio Calvo, ha assegurat que els tres condemnats haurien d'entrar ja a la presó perquè la seua situació ha canviat a partir de la sentència, amb una pena de 38 anys davant la qual sembla "més probable" que intenten fugir.

D'altra banda, les defenses dels condemnats han declarat que la resposta a la sentència s'ha de fer per "vies legals" i que no es descarta que els puguen imposar altres mesures per a evitar el risc de fugida com polseres de localització o fer-los acudir als jutjats cada dia.

Una altra imatge destacable ha sigut l'aparició d'unes cent persones que s'han concentrat enfront del Palau de Justícia de Burgos en favor dels condemnats, i unes vint persones a favor de la víctima.

També et pot interessar

stats