Èxit de la primera prova amb humans de l'Hyperloop de Virgin

El projecte pretén cobrir grans distàncies en pocs minuts amb velocitats de fins a 1.200 quilòmetres per hora.

El director de Tecnologia, Josh Giegel, i de la directora d'Experiència de Passatgers, Sara Luchian, han provat de primera mà el prototip d'Hyperloop

El projecte Hyperloop de Virgin, empresa del multimilionari Richard Branson, ha realitzat la primera prova amb humans a l'interior. L'assaig, fet a les instal·lacions on s'està desenvolupant el projecte a Las Vegas, Nevada, ha comptat amb la participació del director de Tecnologia, Josh Giegel, i de la directora d'Experiència de Passatgers, Sara Luchian, que han provat de primera mà el prototip.

Tot i que el model està pensat per a arribar a velocitats de fins a 1.200 quilòmetres per hora, per cobrir grans distàncies en uns pocs minuts, en el test només van arribar als 172 quilòmetres per hora.

L'Hyperloop fa servir un sistema de càpsules estanques que circulen per dins d'un tub on es crea el buit. D'aquesta forma, la nul·la resistència que es crea a l'interior, unida a un sistema a través del qual aconsegueixen que les càpsules leviten, permet que cada cabina puga viatjar a altíssimes velocitats.

El projecte va començar el 2013 i ha comptat amb la participació d'un grup de la Universitat Politècnica de València que va aconseguir el 2016 del premi a Millor Disseny de Concepte i Millor Subsistema de Propulsió/Compressió, que els va permetre participar en les competicions de fabricació de prototips, desenvolupant així, el primer prototip d'Espanya denominat Atlantic II.

També et pot interessar

stats