Exhumaran les restes de cinc brigadistes a Benissa (Marina Alta) a partir d'abril

Els cossos corresponen a brigadistes internacionals morts durant la Guerra Civil espanyola.

Exhumaran les restes de cinc brigadistes a Benissa (Marina Alta) a partir d\'abril
Exhumaran les restes de cinc brigadistes a Benissa (Marina Alta) a partir d'abril

La Generalitat començarà a partir d'abril l'exhumació dels cossos de cinc brigadistes internacionals en una fossa de Benissa (Marina Alta), localitat on van morir entre 1937 i 1938 durant la Guerra Civil espanyola.

Es tracta de la primera vegada que la Generalitat s'encarrega de contractar i coordinar directament uns treballs d'aquest tipus, tot i que l'entitat que executarà les tasques d'exhumació i trasllat de les restes és l'empresa arqueològica Drakkar, que també s'encarregarà de fer-ho a Monòver (Vinalopó Mitjà), on estan sepultades 26 persones represaliades pel règim franquista.

El cost total de les labors previstes ascendeix a prop de 21.000 euros i inclou treballs d'indagació, investigació, localització, delimitació, exhumació i estudi antropològic de víctimes de la Guerra Civil.

En 2001 es va realitzar una primera exhumació de cinc cossos en el mateix lloc, però no va ser fins més tard, en 2012, que nous estudis van revelar que encara hi havia cinc persones més on estava situat el vell cementeri.

Aquest són els cossos que seran recuperats a partir d'abril, corresponents a brigadistes internacionals que van morir a l'hospital de guerra instal·lat en el seu moment en la població alacantina.

També et pot interessar

stats