Eviten el desnonament d’una parella de setanta anys a Castelló de la Plana

El banc ha accedit a taxar el pis per a plantejar un possible lloguer social, però des de la PAH no tenen moltes esperances

La PAH i el col·lectiu Iaioflautes de Castelló de la Plana celebren l'aturada del desnonament / À Punt NTC

A Castelló de la Plana (Plana Alta) s’ha aturat el desnonament d'un matrimoni de majors de Castelló, de més de setanta anys, previst per a aquest dijous de vesprada. Gràcies a la intervenció de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, el banc, propietari del pis, ha accedit a taxar la vivenda per a programar un possible lloguer social. 

Antonio Galiot, de 74 anys, i la seua dona Maria, de 73, amb problemes de mobilitat, respiren un poc més tranquils després que el desnonament s'haja retardat, almenys, durant un mes. Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, del col·lectiu Iaioflautes de Castelló de la Plana i diversos partits polítics s'havien concentrat davant del portal per a evitar-ho. 

Antonio ha explicat a À Punt que fins que no ha vist la situació de manca de mobilitat de la seua dona, la procuradora del banc encarregada del seu cas pensava que estaven coaccionant l’anciana. Finalment, han pogut aturar el desnonament i el banc, propietari del pis on viuen, ha accedit a taxar la vivenda per a plantejar un possible lloguer social. Nicole Todorache, membre de la PAH que assessora la família, afirma “sincerament” que la mesura del lloguer social no tirarà avant i que, d’ací a un mes el banc tornarà a sol·licitar una nova data per a fer-los fora de casa. 

Antonio tenia una empresa de lloguer de maquinària per a la construcció que va fer fallida durant la crisi immobiliària. Va haver de demanar un préstec bancari i aleshores van començar tots els problemes, segons Todorache a causa dels abusos bancaris, ja que assegura que l’han estafat des que va demanar el primer préstec amb garantia hipotecària. 

Els familiars d'Antonio i Maria han accedit a comprar el pis al banc, però aquest s'ha negat, així que, de moment, esperen, amb angoixa, que tire avant la possibilitat d’un lloguer social. 

També et pot interessar

stats