Com evitar inundacions a la Ribera?

Aquesta és la solució que plantegen els municipis més afectats pels desbordaments que causà la borrasca Gloria.

Embassament de Bellús desaiguant

El passat mes de gener el territori valencià va quedar arrasat per la borrasca Gloria, un temporal històric que va causar danys per valor de més de 15 milions d'euros, dels quals en alguns casos els municipis no s'han recuperat perquè encara no han rebut totes les ajudes.

Una de les conseqüències d'aquest episodi de pluges torrencials és el desbordament dels rius d'Albaida i Xúquer (del qual és afluent) al pas pels municipis de la Ribera, com Senyera, Carcaixent i Alzira, que van patir inundacions i danys, sobretot al camp. De fet, a Alberic les avingudes van tallar fins i tot l'A-7.

Bona part d'aquests municipis han insistit a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer perquè li pose solució, amb un nou protocol que permeta superar el límit de capacitat estable l'embassament de Bellús i, si escau, interrompre la circulació de la línia del tren Xàtiva-Alcoi en aquest tram.

Així i tot, la Confederació Hidrogràfica assegura que encara treballa en l'estudi, i que també es planteja modificar el traçat de la línia a llarg termini. Caldrà esperar un parell de mesos per a conéixer el projecte definitiu.

També et pot interessar

stats