Evacuen una vintena d'espanyols de Níger després del colp d'estat

El Ministeri d'Afers Estrangers col·labora amb França per a completar la repatriació dels compatriotes que s'han quedat atrapats en el país africà

Un dels avions francesos que duu a terme les evacuacions a Níger
Un dels avions francesos que duu a terme les evacuacions a Níger / Efe

El primer grup de ciutadans espanyols evacuats des de Níger ha arribat aquest dijous a París a bord d'un avió noliejat pel govern francés. Ho ha confirmat el ministre d'Afers Estrangers en funcions, José Manuel Albares, a través d'un missatge en les xarxes socials en què ha agraït també la col·laboració del govern veí en l'operació per a posar fora de perill els espanyols que s'han vist atrapats en el colp militar ocorregut al país africà i les revoltes derivades. 

Fonts del ministeri han precisat que la primera remesa d'evacuats són una vintena d'espanyols que havia demanat eixir de Níger, país que no estan disposats a abandonar tots els espanyols localitzats perquè molts són residents. En arribar a la capital francesa, l'ambaixador i el cònsol espanyols han rebut els repatriats en aquesta operació i els han proporcionat un hotel i un bitllet de tornada a Espanya durant el dia de hui. 

El ministre Albares també ha detallat que els equips d'Afers Estrangers i Defensa continuen “treballant sobre el terreny” per a atendre i repatriar els espanyols, residents o viatgers a Níger que vulguen abandonar el país per la situació convulsa en què s'ha vist atrapats. Tots dos ministeris treballen des de fa dies en una operació per a repatriar a una setantena d'espanyols que s'han vist afectats pel tancament de fronteres i de l'espai aeri que han imposat els colpistes al país africà. 

La setmana passada, un grup de militars va destituir el president nigerí, Mohamed Bazoum. L'aldarull ha disparat novament les alarmes sobre la inestabilitat política en un país que s'ha vist sacsejat per quatre —ara cinc— colps d'estat des que en 1960 obtinguera la independència de França, així com diversos intents frustrats. L'últim d'ells en 2021, dies abans que Bazoum assumira el càrrec.

També et pot interessar

stats