Controlat l'incendi que ha obligat a evacuar una planta de l'Hospital de Llíria

Els díhuit pacients de la sala de psiquiatria evacuats seran enviats als hospitals Arnau de Vilanova i La Fe de València

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València en l'incendi de l'Hospital de Llíria
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de novembre 2023 - 19:02 Actualitzat: 26 de novembre 2023 - 21:19

Els bombers han donat per controlat al voltant de les 19 hores d'aquest diumenge l'incendi que s'ha originat a l'Hospital de Llíria (Camp de Túria). Segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de València, el foc ha començat al voltant de les 18 hores en una de les habitacions de la cinquena planta del centre i les flames s'han escampat ràpidament per l'hospital. Les circumstàncies han obligat a tancar hermèticament aquesta habitació i a evacuar els díhuit pacients de la cinquena planta, la de psiquiatria, així com confinar els 23 de la quarta planta, la de medicina interna.

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, que s'ha desplaçat al lloc dels fets, ha agraït l’actuació “ràpida i eficaç” del personal sanitari, que, segons ha explicat, ha evacuat "en tres minuts" els díhuit pacients de la cinquena planta i ha confinat els de la quarta planta “sense cap tipus d’incidència”. De fet, segons informen tant els bombers com la Generalitat, cap persona ha resultat ferida.

Gómez també ha indicat que als díhuit pacients evacuats de la planta de psiquiatria els enviaran als hospitals Arnau de Vilanova i La Fe, mentre que els de la quarta "tornaran a la seua sala".

Per la seua part, l'oficial en cap de guàrdia del Consorci Provincial de Bombers de València, Juan Carlos Escudero, ha declarat a À Punt NTC que tot apunta que l'incendi ha sigut intencionat. "Hem aïllat l'habitació on ha començat l'incendi, hem evacuat la gent i per últim ens hem dedicat a l'extinció", ha detallat Escudero. També ha recalcat que les flames no s'han escampat més allà de la sala en què s'ha originat el foc.

El Consorci Provincial de Bombers de València, que ha controlat l'incendi en poc més d'una hora, ha mobilitzat al lloc dels fets quatre dotacions de Paterna, l'Eliana i Xiva, a més d'un sergent, un cap de sector i un oficial.

També et pot interessar

stats