Extingit l'incendi forestal de Teulada després de cremar unes díhuit hectàrees

Les 120 persones evacuades pel foc començaren a poder tornar a casa diumenge de matí

Imatge del incendi forestal que ha obligat a evacuar alguns xalets entre Benitatxell i Teulada / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 d'abril 2023 - 19:34 Actualitzat: 01 de maig 2023 - 11:15

L'incendi forestal declarat prop de la cala de Llebeig aquest dissabte, que va obligar a evacuar de manera preventiva 120 persones de diversos xalets, s'ha donat per extingit a les 10:30 d'aquest dilluns, segons han confirmat el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant i el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat en les xarxes socials. El foc s'havia donat per controlat la vespra, diumenge de matí, quan les autoritats començaren a permetre la tornada progressiva del veïnat evacuat per precaució.

El foc ha cremat 18 hectàrees en una zona de muntanya entre els termes municipals de Benitatxell i Teulada (Marina Alta), prop d’urbanitzacions i habitatges. A les 20:00 hores de la vesprada s'informava de la retirada del Lloc de Comandament Avançat. Dues unitats de bombers i bomberes de la Diputació d'Alacant i dues autobombes han treballat en l'àrea aquesta nit.

A última hora de la nit de dissabte, després que els mitjans aeris es retiraren, l’incendi evolucionava de manera favorable i ja no hi havia pràcticament flama en el perímetre. Per a aquest diumenge la previsió meteorològica també era bona, gràcies a l'alta càrrega d’humitat que s'espera.  

Durant tota la nit prop d'un centenar d'efectius dels Bombers de la Diputació d'Alacant i dels Bombers forestals de la Generalitat han treballat consolidant el perímetre i també s’han realitzat vols de vigilància amb drons. 

L'avís es rebia poc abans de les 18:00 hores de dissabte i en qüestió de mitja hora s'activava la situació 1 del Pla especial d'incendis forestals (PEIF) perquè l'evolució previsible de l'incendi inclou l'afectació greu a béns forestals i lleu a la població i béns de naturalesa no forestal.

També et pot interessar

stats