Evacuen 145 immigrants d'un nucli de xaboles de Lepe arrasat pel foc

La gran quantitat de barraques de cartó i plàstic en flames ha dificultat els treballs d'extinció.

Evacuen 145 immigrants d\'un nucli de xaboles de Lepe arrasat pel foc
Evacuen 145 immigrants d'un nucli de xaboles de Lepe arrasat pel foc

Un incendi originat la nit d'aquest dilluns en un assentament d'immigrants a Lepe (Huelva) ha obligat a desallotjar 145 persones, que han estat reubicades en el camp de futbol del municipi.

Segons la policia, els 145 evacuats van poder eixir a temps del campament sense patir danys. La veu d'alarma es va donar quan van detectar foc en una barraca i van comprovar que les flames es propagaven ràpidament pel vent.

En l'assentament viuen unes 900 persones en l'època de recol·lecció de la maduixa en el municipi (de febrer a maig) i es redueix a menys de la meitat la resta de l'any.

Els treballs d'extinció segueixen encara, refrescant tota la zona del campament, una vegada que els bombers han aconseguit que les flames no afecten ni al cementeri de la localitat ni a la gasolinera pròxima al lloc del sinistre. Només ha quedat el 10% del campament, que tenia unes 4 hectàrees, i feia uns deu anys que s'havia muntat.

Bombers de la Diputació, serveis sanitaris, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Policia Local i Creu Roja han treballat en l'extinció del foc. L'accés a l'incendi era molt complicat per la gran quantitat de barraques de cartó i plàstic que estaven cremant.

També et pot interessar

stats