Eva Alcón revalida el rectorat de l'UJI amb el 81,4% dels vots

La rectora ha superat el nombre de vots obtinguts el 2018 i ha qualificat la seua reelecció de "fita històrica"

Eva Alcón en una imatge d'arxiu
Eva Alcón en una imatge d'arxiu / Damián Llorens (UJI)

La candidata a rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha sigut reelegida al càrrec amb el suport del 81,4% dels vots emesos, segons els resultats electorals provisionals que ha donat a conéixer la Junta Electoral.

De les 15.953 persones del cens, 2.447 han exercit el seu dret al vot, de les quals 1.992 han manifestat la seua confiança en Eva Alcón, mentre que altres 455 han votat en blanc.

La candidata ha obtingut el 85,29% dels vots del PDI doctor amb vinculació permanent, el 77,58% dels vots del PDI no doctor o sense vinculació permanent, el 77,68% dels vots del personal d'administració i serveis, i el 82,43% dels vots de l'estudiantat.

Alcón ha agraït el suport de la comunitat universitària a la seua reelecció, que ha superat en nombre de vots (de 1.939 a 1.992) els resultats obtinguts el 2018.

"Ampliar el suport en la reelecció per a un segon mandat és una fita històrica en la nostra universitat”, ha afirmat. Una confiança que els permet a ella i el seu equip de govern començar la nova etapa “amb fortalesa institucional per a consolidar la transformació iniciada el 2018 i, al mateix temps, plantejar-se nous reptes”. També ha manifestat la seua intenció de respondre als desafiaments socials i “defensar les reivindicacions justes de l'UJI en matèria de finançament, polítiques de personal i suport a la formació, la investigació i la transferència de coneixement".

Finalment, també ha destacat que els resultats de hui són un aval a la gestió feta en l'UJI en els últims quatre anys i al compliment del pla d'acció de govern en un context especialment difícil per la pandèmia.

Eleccions al claustre

Quant a les eleccions al claustre, Candidatura per l'UJI ha sigut la més votada, amb 73 representants: 68 entre PDI doctor amb vinculació permanent i 5 entre el PDI no doctor o sense vinculació permanent.

En PDI amb vinculació permanent també han sigut triats dos representants de Més UJI i un candidat individual, mentre que en el PDI no doctor o sense vinculació permanent, la candidatura de Professorat Precari al Claustre ha obtingut sis representants, Candidatura per l'UJI, 5 i Més UJI, 4.

Pel que respecta a la representació de l'estudiantat, dels 37 claustrals a triar, 28 han sigut per a Més Llibertat i 9 per a Saó.

Finalment, entre el col·lectiu del personal d'administració i serveis han sigut triats 10 claustrals de la candidatura Un Pas Endavant, 5 de la candidatura Més UJI, i un candidat individual.

El nombre de claustrals que calia triar són 139: 71 en el sector de PDI funcionari; 15 per la resta de PDI; 37 representants de l'estudiantat i 16 del personal d'administració i serveis.

També et pot interessar

stats