Eva Alcón, rectora virtual de l'UJI

La professora de Filologia Anglesa, l'única candidata en les eleccions de l'UJI, es convertirà en la segona dona rectora de la Comunitat Valenciana.

Eva Alcón presenta la seua candidatura al rectorat de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI)
Eva Alcón presenta la seua candidatura al rectorat de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) / Damián Llorens.

La professora de Filologia Anglesa, Eva Alcón Soler, ha presentat aquest matí el programa electoral de la seua candidatura al rectorat de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). Alcón és l'única candidata a comandar l'UJI en les eleccions del pròxim 16 de maig, fet que la convertirà amb tota probabilitat en la primera rectora en la història del centre universitari i la segona de tota la Comunitat Valenciana. Substituirà en el càrrec Vicent Climent, que ha exercit com a rector de la universitat de Castelló durant huit anys.

Candidatura per l'UJI, l'opció d'Alcón, concorre a les eleccions amb la voluntat de "sumar i treballar" per a "donar un nou impuls a la nostra universitat". El seu programa assumeix els reptes de millorar el finançament per a garantir-ne la sostenibilitat, augmentar la projecció laboral de l'estudiantat, consolidar la internacionalització de les investigacions o participar de la promoció del valencià, entre altres.

Les eleccions de l'UJI també decidiran la renovació dels 139 membres del Claustre, per al qual Alcón ha presentat unes llistes majoritàriament femenines. La seua opció inclou 45 dones, que representen el 52% de la candidatura.

Hi ha 15.652 persones convocades a les urnes en les eleccions al Rectorat i al Claustre de l'UJI, entre professorat, ajudants, becaris, estudiants i membres del personal d'administració i serveis.

Entre els claustrals, cal elegir 71 membres del cos docent universitari amb dedicació completa, 14 professors no funcionaris, 1 becari o becària, 37 representats de l'estudiantat i 16 del personal d'administració i serveis.

Per a les places del Claustre de personal docent d'investigació amb vinculació permanent (PDI doctor), s'han presentat les candidatures de Professat Independent Alternatiu-PIA, Candidatura per l'UJI i cinc més individuals. En les places per a la resta del professorat concorren les candidatures de Professorat Independent Alternatiu-PIA, Candidatura per l'UJI i una individual; en el sector dels becaris s'ha presentat Candidatura per l'UJI; i, en el personal d'administració i serveis (PAS), una candidatura conjunta (Un Pas Endavant) i dotze individuals.

També et pot interessar

stats