Dos euros per a gaudir d'El Salto de la Novia

El turisme dins dels paratges naturals és una qüestió sobre la qual ja treballen en moltes zones del nord valencià com les illes Columbretes.

VÍDEO | Dos euros per a gaudir d\'El Salto de la Novia

Si aquests dies anem al paratge natural d'El Salto de la Novia, a Navaixes, hi veurem un control d'accés a l'entrada. El pagament de dos euros és una mesura que permet recaptar uns diners que acabaran reinvertint-se en el paratge. La taxa sols s’estableix en els mesos de més afluència, juliol i agost, i en un horari de 10:00 a 18:00 h. Els veïns, xiquets i estiuejants hi entren debades. Així i tot, sempre hi ha diversitat d’opinions enfront de si 'ha de pagar o no per entrar a un paratge natural.

El turisme dins dels paratges naturals és una qüestió sobre la qual ja treballen en moltes zones del nord valencià. Llocs com les illes Columbretes i la serra d’Irta estableixen restriccions a l’hora de rebre visites. Unes altres, com El Salto de la Novia, a Navaixes (Alt Palància), cobren dos euros per adult.

En el cas d'El Salto de la Novia, és el segon any que s’aplica. En el 2017 passaren per l’espai 30.000 persones. Part dels beneficis els destinen a netejar i adequar el paratge. No passa el mateix en llocs com ara El Pozo Negro, a les Fonts d'Aiòder (Alt Millars), on els veïns estan farts de la saturació i que no es prenguen mesures. Demanen solucions davant de la massificació: pagar una entrada en seria una, però, de moment, l'Ajuntament no ha fet res per a afrontar la situació.

També et pot interessar

stats