Europa fixa el 2024 com a límit per a implantar el contenidor marró per a restes orgàniques

El Ministeri per a la Transició Ecològica anuncia "la revisió de la llei de residus", on es fixarà un calendari.

Contenidor marró per a arreplegar la fracció orgànica dels residus domèstics, en una imatge d'arxiu
Contenidor marró per a arreplegar la fracció orgànica dels residus domèstics, en una imatge d'arxiu / Efe

La responsable del Ministeri per a la Transició Ecològica, Margarita Ruiz Saiz-Aja, ha assegurat que Europa ja ha fixat gener de 2024 com a límit per a implantar el contenidor marró per a restes orgàniques en els àmbits de les comunitats autònomes i les entitats locals. Per això posar-lo en en marxa és "ineludible i inevitable".

Ruiz Saiz-Aja ha centrat la ponència a la Universitat de Cantàbria a analitzar la situació actual de partida a Espanya, on tan sols Catalunya té implantat el denominat cinqué contenidor, el de color marró, per a arreplegar la fracció orgànica dels residus domèstics.

No obstant això, ha destacat que altres comunitats i entitats locals "han començat a moure's i a adoptar mesures" en aquesta línia, com són Navarra, el País Basc i la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, ha indicat que una de les primeres mesures que adoptaran en la cartera de Transició Ecològica serà "revisar la llei de residus, traslladant una directiva de 2018, on s'estableix aquesta obligatorietat i on es fixarà un calendari, un full de ruta a seguir des d'entitats locals i comunitats autònomes".

També et pot interessar