Europa demana considerar l'ús medicinal del cànnabis

El Parlament europeu aposta per estimular la innovació i la investigació en aquest camp.

Fulla de cannabis
Fulla de cannabis / Arxiu

El ple del Parlament Europeu ha aprovat una resolució no legislativa en què insta la Comissió Europea i els governs del bloc comunitari a considerar l'ús terapèutic del cànnabis, així com a estimular la innovació i la investigació en l'aquest camp.

Així mateix, el text reclama a Brussel·les i a les capitals europees que esbossen una distinció "clara" entre l'ús medicinal i altres usos d'aquesta planta. També exigeix que tomben les barreres legislatives, financeres i culturals que "obstaculitzen" la investigació sobre la seua utilització per a finalitats terapèutiques.

Els eurodiputats creuen que els doctors han de poder valdre's del seu "judici professional" per a prescriure medicines a base de cànnabis. En la mateixa línia, assenyalen que aquests medicaments han d'estar coberts pels sistemes nacionals de salut si són efectius com qualsevol altra medicina.

L'Eurocambra ha argumentat que la comercialització d'aquestes medicines es traduiria en més ingressos per a la hisenda pública i limitaria el mercat 'negre' de marihuana. Així mateix, garantiria la qualitat i un etiquetatge adequat del producte i evitaria l'accés al cànnabis per part de menors d'edat.

També et pot interessar

stats