Els EUA activen l’alerta de seguretat per l’augment d’agressions sexuals a Espanya

El missatge arriba després d’una denúncia presentada per tres joves nord-americanes, la presumpta falsedat de la qual s'està analitzant.

Captura de l’alerta de l’ambaixada, publicada aquest dilluns en la pàgina web oficial
Captura de l’alerta de l’ambaixada, publicada aquest dilluns en la pàgina web oficial

L’ambaixada dels Estats Units a Espanya ha activat en el seu web oficial una alerta de seguretat contra les agressions sexuals. Al·lega que s’ha produït un augment d’agressions sexuals contra joves visitants i estudiants estatunidenques en tot Espanya, i els ha requerit a prendre mesures de precaució.

“El Ministeri de l’Interior d’Espanya informa d’un constant increment en el nombre d’agressions sexuals a escala nacional durant els últims cinc anys. Això inclou un augment en les agressions sexuals contra nord-americans”, apunten. La delegació diplomàtica assenyala que les víctimes poden trobar “molt difícil” el fet d’enfrontar-se a la justícia penal local, “que difereix significativament del sistema dels Estats Units”. 

El missatge arriba després del cas d’una denúncia presentada per tres joves nord-americanes, la presumpta falsedat de la qual està sent analitzada per un tribunal espanyol. L’ambaixada ha llançat una sèrie de recomanacions als joves que es troben de visita a Espanya, començant per un consell de consumir alcohol “de manera responsable”. “No consumisca begudes que hagen estat fora del seu control. Si pateix una agressió sexual, telefone immediatament al 112. Considere contactar amb un advocat local per a ajudar-lo amb el procés de justícia penal i protegir els seus drets”, recomanen. A més, assenyalen que disposen d’una llista d’advocats que parlen anglés.

També et pot interessar

stats