Estudien el processament cerebral de les emocions en xiquets

La investigació, que analitza la part del cervell que s'hi activa, podria aplicar-se als nens autistes.

Iván té 12 anys i és un dels participants en l'estudi del Grup de Neuroengenyieria Biomèdica
Iván té 12 anys i és un dels participants en l'estudi del Grup de Neuroengenyieria Biomèdica / Rafa Bernabeu

El grup de Neuroenginyeria Biomèdica de la Universitat Miguel Hernández d'Elx està efectuant un estudi sobre el processament emocional en xiquets. En el laboratori, fan una reconstrucció de què passa en el cervell d'un menor quan veu diferents imatges. El resultat de la investigació serà molt útil per al diagnòstic i l'aplicació de teràpies per a xiquets amb dificultats per a transmetre emocions i sentiments, com és el cas dels autistes.

Els xiquets han de veure 80 imatges i atorgar una puntuació de l'1 al 9 segons els agrade més o menys el que han vist. Just en eixe moment, els investigadors poden veure quina part del cervell se li activa. Eduardo Fernández, coordinador del projecte, explica que d'aquesta  manera podran comprendre les xarxes neuronals que participen en els processos relacionats amb les emocions. Hi ha prou estudis sobre les emocions en adults, però pocs en menors. En aquesta investigació hi participen xiquets i adolescents fins als 16 anys.

Eduardo Fernández assenyala que l'estudi podria ajudar a conéixer millor les bases del processament cerebral de les imatges durant el desenvolupament i en individus amb diferents patologies. En aquest context, en edat pediàtrica, hi ha molts pacients que presenten dificultats per a la comprensió, interpretació o transmissió de les emociones, per la qual cosa "ens plantegem estudiar persones amb diferents alteracions patològiques, per exemple, trastorns de l'espectre autista, atès que aquestes tecnologies ofereixen un ample ventall de possibilitats diagnosticoterapèutiques amb un gran potencial".

També et pot interessar

stats