Estudien a Madrid un altre cas sospitós d'òmicron procedent de Sud-àfrica

La Comunitat de Madrid analitza si un segon cas positiu d'una passatgera procedent de Sud-àfrica via Amsterdam correspon a la nova variant de la covid-19

Passatgers en l'Aeroport de Barajas, a Madrid.
Passatgers a l'aeroport de Barajas, a Madrid / Fernando Villar (Efe)

La Comunitat de Madrid està estudiant si un segon cas positiu per coronavirus, una passatgera procedent de Sud-àfrica via Amsterdam, correspon a la variant òmicron, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

Aquest cas, que encara s'està seqüenciant per a confirmar si es tracta d'òmicron, va arribar a Barajas en un vol diferent del del primer confirmat infectat amb aquesta nova variant.

Es tracta d'una dona que ha donat positiu en un test d'antígens a Barajas i en una PCR, que estava vacunada amb dues dosis i que presenta símptomes lleus.

El conseller madrileny de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha confirmat que el laboratori de l'Hospital Gregorio Marañón està seqüenciant la mostra de la passatgera, però ha avançat que "per la clínica" i pel seu lloc de procedència se sospita que podria correspondre a la nova variant.

El primer cas d'òmicron a Espanya, que es va confirmar aquest dilluns, és el d'un home que també estava vacunat amb les dues dosis de Pfizer contra el coronavirus, i que igualment presenta símptomes lleus.

Tant aquest home de 51 anys i que va tornar diumenge passat, 28 de novembre, de Sud-àfrica amb escala a Amsterdam, com la dona la mostra de la qual s'està seqüenciant, estan en aïllament sota seguiment.

També et pot interessar

stats