Estudien liberalitzar el peatge d'AP-7 en la circumval·lació d'Alacant per a descongestionar l'A-70

Puente ha demanat informes, ja que considera que en esta autovia hi ha "un problema molt seriós", amb trams pels quals circulen 95.000 vehicles al dia, 86.000 en un altre tram i 75.000 en un altre

L'autopista AP-7 en la circumval·lació d'Alacant
L'autopista AP-7 en la circumval·lació d'Alacant / wikipedia.org

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha avançat que el seu departament està estudiant alçar el peatge de l'autopista AP-7 en la circumval·lació d'Alacant, amb l'objectiu de "descongestionar" l'autovia A-70, que "suporta 100.000 vehicles diaris".

Així ho ha assenyalat este divendres el titular de Transports a casa Mediterrani a Alacant, durant la seua intervenció en el Fòrum "Connexions i infraestructures per a Alacant".

Puente ha destacat que ha demanat informes sobre liberalitzar el peatge de l'AP-7 a Alacant per a descongestionar l'A-70, ja que considera que en esta autovia hi ha "un problema molt seriós", amb trams pels quals circulen 95.000 vehicles al dia, 86.000 en un altre tram i 75.000 en un altre.

El tercer carril: "Una solució a molts anys vista"

"Òbviament, ens hem de plantejar eixe tercer carril que s'està reclamant, però això és una solució a molts anys vista", ha advertit, ja que ha apuntat que suposaria al voltant de 300 milions d'euros d'inversió, a més del temps d'estudis, projectes i licitació, mentre que calen "solucions ja, perquè hi ha molt de trànsit, hi ha congestió i hi ha sinistralitat".

En este sentit, ha apuntat que utilitzar l'AP-7 solucionaria "una part important" del problema, ja que segons els estudis que han realitzat, permetria transferir uns "20.000 vehicles diaris de la A-70 a l'AP-7".

Per això, ha destacat que tenen "una solució a la mà" que permetria resoldre, "almenys inicialment", la situació, mentre treballen en el tercer carril, que ha insistit que "portarà molt de temps".

També et pot interessar

stats