Els estudiants es queixen del fred a les aules per culpa de les mesures anti-Covid

Demanen mesures alternatives que els permeten estudiar sense cap risc per a la salut.

Els estudiants es queixen del fred a les aules per culpa de les mesures anti-Covid

L'alumnat de diversos col·legis i instituts de la Comunitat Valenciana s'ha manifestat aquest dijous per a protestar contra les mesures anti-Covid, ja que les consideren insuficients. Els alumnes es queixen que les opcions que ha posat damunt la taula la Generalitat, que fan referència al fet de ventilar les aules cada 30 minuts, suposen, en plena onada de fred, impedir el correcte funcionament de les classes i poder provocar altres problemes de salut als que romanen a les aules.

Segons el Sindicat d'Estudiants, des de l'inici del curs 2020-2021 al setembre, tant la Conselleria com el Ministeri d'Educació “s'han negat a posar en marxa mesures contundents per a frenar l'onada de contagis per la Covid-19 als centres escolars”.

“A les ridícules mesures adoptades per a frenar la corba de contagis als centres se suma la falta d'infraestructures, materials i serveis, retallades que han estat dia a dia durant anys: calefaccions que no s'encenen, finestres que no es tanquen, o sostres que cauen a trossos”.

Per això, els alumnes demanen a la Conselleria de Sanitat Universal que es replantege l'estratègia respecte a les classes i que es permeta que es puguen fer en línia o, almenys, que es puga combinar la modalitat en línia amb la presencial per a evitar les aglomeracions a les aules i mitigar la possible propagació del virus.

Un dels col·legis que ha eixit al carrer aquest dijous de matí i que també ho farà de vesprada és l'IES Tierno Galván de Montcada. Una de les alumnes, Maria Boix, considera que “no té sentit que el govern continue augmentant les restriccions d'aforament en tots els àmbits i no ho faça als centres educatius”. D'altra banda, una altra alumna, Estela Estévez, creu que la modalitat en línia és una mesura que s'entén que no funcionara al març a causa de la rapidesa amb la qual es va estendre la pandèmia, però que en aquest moment sí que es podria dur a terme un pla de modalitat que s'adaptara a tot l'alumnat.

En un altre col·legi, a l'IES Gilabert de Centelles de Nules (Plana Baixa), els alumnes també s'han concentrat a les portes del centre. En aquest cas, reivindiquen que les mesures anti-Covid també estan provocant una situació incòmoda per a ells perquè el fred que fa a les classes per haver de ventilar, unit a la falta de calefacció, fa que els alumnes hagen d'estar amb molta roba d'abric a les aules, amb les dificultats de moviment que això suposa.

De la mateixa manera, els alumnes de l'IES Gilabert de Centelles també reclamen més professorat, ja que, com succeeix en el cas del centre de Montcada, les aules estan massificades amb fins a 30 alumnes per classe, fet que augmenta el risc de contagi.

Altres col·legis on també s'han concentrat són l'IES Vinalopó de Novelda (Vinalopó Mitjà) o l'IES l'Almadrava de Benidorm (Marina Baixa).

També et pot interessar