Les estudiants d'un institut d'Elx rebutgen participar en una olimpíada per solidaritat amb el 8M

Al·leguen que l'acte organitzat per la Universitat d'Alacant no és compatible amb el dret a fer vaga.

Les xiques expressen, en aquest document gràfic, que se senten "en una contradicció"
Les xiques expressen, en aquest document gràfic, que se senten "en una contradicció"

Les alumnes de segon de Batxillerat de l'IES La Nit de l'Albà d'Elx no participaran aquest divendres a l'Olimpíada de Geografia de la Universitat d'Alacant (UA), per a la qual fa temps que estan preparant-se, perquè els impedeix exercir el seu dret a fer vaga aquest 8 de març. Les alumnes han gravat un vídeo per a manifestar la seua disconformitat amb el fet que la universitat no haja tingut en compte la seua demanda perquè la competició es trasllade a un altre dia.

Les joves han fet evident que enguany és el tercer que la UA organitza el certamen en aquesta data tan significativa i manifesten que els seus intents per aconseguir canviar-la no han tingut èxit. En conseqüència, per a elles, el resultat de l'olimpíada no tindrà validesa.

Les xiques expressen, en aquest document gràfic, que se senten "en una contradicció". Si no participen, les dones del seu IES no estaran representades ni podran optar als premis. I si hi van, consideren que estan "donant l'esquena al treball del moviment feminista" i a elles mateixes.

La seua decisió passa per estar aquest matí al carrer, exercint el seu dret a la vaga, "denunciant les situacions que patim pel fet de ser dones, fent costat a les nostres companyes i lluitant perquè aquesta i altres situacions no hàgem de tornar a viure-les. No participarem en un joc que ens silencia", asseguren.

El vídeo conclou dient que volen viure amb un "sistema educatiu feminista" i amb les xiques reafirmant que "no van" a l'olimpíada i prendran el carrer aquest 8 de març.

També et pot interessar

stats