Estiu sense viatges: la realitat de la gent amb menys recursos

Un de cada tres valencians i valencianes, vora un 35% de la població, no pot permetre's eixir de vacances ni una setmana a l'any

La cara B de les vacances són les persones que no poden viatjar / À Punt NTC

El turisme es recupera, però no per a totes les butxaques. Les ganes de vacances no falten, però hi ha una realitat assoladora. Enmig d'aquesta voràgine d'inici de viatges, n'hi ha qui no pot viatjar. Un de cada tres valencians i valencianes, vora un 35% de la població, no pot permetre's eixir de vacances ni una setmana a l'any. Aquesta xifra no contempla la gran pujada que han experimentat els preus.

Per a moltíssimes famílies, eixir de vacances és un luxe, però no només es tracta de fer el viatge somiat a l'estranger. Els costos s'han disparat, els vols ja són un 10% més cars que l'any passat i, en cas d'esperar a última hora, es dupliquen els preus. Els hotels també han pujat un 25%. En el cas d'una família de dos membres, el preu pot superar fàcilment els 1.200 euros.

El sector turístic calcula que viatjar, sense eixir d'Espanya, s'ha encarit entre un 30 i un 40%. Miguel Jiménez, president de l'associació valenciana d'Agències de Viatges, ha explicat que "tot i les ganes d'eixir, molta gent està aprofitant aquesta situació per a incrementar els preus d'una manera que no es correspon amb la realitat".

En el cas dels restaurants o les activitats turístiques, tot puja. Fins i tot fer una escapada amb cotxe s'ha encarit pel combustible. Així que com més a prop, per a moltes persones, és millor. Una situació que tensa la corda, ja que el sector pot sofrir l'impacte a setembre i octubre, quan el turisme internacional disminuïsca.

També et pot interessar

stats