Estibadors i patronal signen l’acord que desconvoca la vaga en el sector

L'obertura de les terminals de contenidors del port de València es demora fins a les 9:00 h per una assemblea dels estibadors.

Estibadors i patronal signen l’acord que desconvoca la vaga en el sector
Estibadors i patronal signen l’acord que desconvoca la vaga en el sector

Els estibadors i la patronal, Anesco, signen aquest dilluns un document de consens que serà la base per al cinqué acord marc del sector. Ara haurà de passar encara la fase de consultes i el filtre de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència, entre altres autoritats. Aquesta entesa arriba després de dos anys i mig de negociacions arran de la liberalització del sector en 2017.

Una vegada desconvocada la vaga d'estibadors, els dos tècnics proposats pel Ministeri de Foment per a mediar en el conflicte i que van ser acceptats per totes dues parts, hauran de valorar l'acord assolit divendres perquè siga ratificat.

La signatura posaria fi també a les parades parcials convocades pels treballadors des del 26 al 30 de novembre en els ports espanyols.

La Coordinadora Estatal de Treballadors de la Mar, la patronal Anesco i Ports de l'Estat han valorat aquest principi d'acord que adaptarà l'actual marc normatiu de l'estiba als convenis col·lectius de cada port.

Es demora l’obertura de terminals de contenidors del port de València

L'Autoritat Portuària de València ha advertit que aquest dilluns es demorarà l'obertura de les terminals de contenidors del port fins a les 9:00 h. 

El motiu és la celebració d’una assemblea d’estibadors. Com en anteriors ocasions, aquesta reunió repercutirà en l'hora d'inici de recepció de camions per les terminals de contenidors a l'inici de la jornada.

Per això, s'aconsella als transportistes que no acudisquen a les instal·lacions fins a l'hora assenyalada.

També et pot interessar

stats