Els Estats Units retarden una setmana les mesures contra TikTok

La decisió es produeix després d'arribar a un acord pel qual TikTok s'associarà amb les empreses americanes Oracle i Walmart.

Telèfon mòbil amb l'aplicació TikTok
Telèfon mòbil amb l'aplicació TikTok / Efe

Aquest diumenge havien d'entrar en vigor als Estats Units les mesures contra la xarxa social xinesa TikTok. Tanmateix, la prohibició de descàrrega de l'aplicació es posposa una setmana, al 27 de setembre, després que Trump aprovara un acord preliminar perquè TikTok puga operar al país.

L'acord pretén que la xarxa social xinesa s'associe amb les companyies nord-americanes Oracle i Walmart per a operar als Estats Units, encara que les negociacions continuen en marxa. Trump ha destacat que si aquestes empreses s'associen amb TikTok, la seguretat seria del 100%, amb núvols separats i una seguretat potent i, a més, faran una contribució de 5.000 milions de dòlars en educació. Així mateix, si s'arriba a portar a terme el pacte, es crearan 25.000 llocs de treball, la majoria a Texas. Seria una nova companyia encara que mantindrà el nom de TikTok.

Després que el president nord-americà afirmara en reiterades ocasions que aquesta xarxa social és una amenaça per a la seguretat nacional, el seu executiu va decidir prohibir l'aplicació.

Una decisió que ha fet augmentar la tensió ja existent entre la Xina i els Estats Units, que s'ha incrementat encara més en els últims mesos durant la pandèmia de coronavirus.

També et pot interessar

stats