Com estalviar en la tornada a l'escola més cara dels últims anys?

El retorn a les aules s'ha encarit un 5% més respecte a l'any passat, 400 euros de mitjana per alumne

La tornada a l’escola més cara dels últims anys / À Punt NTC

La pujada generalitzada de preus també afecta tot el material necessari per a tornada a l'escola. Enguany, s'ha encarit un 5% respecte a l'any passat, la despesa total són 400 euros de mitjana per alumne. Un increment que han notat les famílies, especialment les més vulnerables.

Les veus expertes recomanen fer una bona planificació per tal d'estalviar. Reutilitzar material i comparar preus són algunes de les opcions. També es pot optar per buscar els productes en botigues o pàgines de segona mà.

Precisament, algunes d'aquestes plataformes que ofereixen productes ja utilitzats han vist incrementar la venda fins a un 67%. "Les famílies es veuen obligades a comprar i a vendre tot el material escolar que tenen de segona mà", explica Mamen Caamaño, responsable de màrqueting de Tabloanuncios.com.

Les famílies disposen de Xarxa Llibres i altres ajudes municipals per a mitigar aquesta pujada. A més, alguns centres organitzen iniciatives solidàries per a reutilitzar uniformes, xandalls, samarretes o disfresses. Tota ajuda és bona per a afrontar una tornada a l'escola encarida.

També et pot interessar

stats