Estafen quasi tres milions d'euros en vendre guants sanitaris i enviar arena en el seu lloc

Una empresa de distribució a Espanya va adquirir la mercaderia per 2.700.000 euros i sense conéixer l’estafa la va revendre a un altra empresa a França

Estafa guants
Imatge de les caixes intervingudes / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup delictiu acusat d'estafar més de 2.700.000 euros a una empresa a la qual va vendre 330.000 caixes de guants de nitril destinats a la protecció de personal sanitari de França contra el coronavirus. En lloc de guants, les caixes estaven plenes de bosses d’arena. 

 

L'operació l’han desenvolupada agents pertanyents als equips de Policia Judicial de Sueca i Cullera, amb la col·laboració de les autoritats policials franceses i turques. L'operació Bleugant ha permés detindre quatre persones. També se n'investiga una més pels delictes d'estafa, falsedat documental i pertinença a organització criminal, segons ha informat la Benemèrita.

 

Detall del contingut de les caixes
Detall del contingut de les caixes / Guardia Civil

La xarxa es guanyava la confiança de potencials compradors enviant vídeos en què es veien més de 260 palets amb el que simulaven ser caixes de guants de nitril. Una empresa de distribució situada a Espanya va adquirir la mercaderia i va abonar més de 2.700.000 euros a un compte bancari turc controlat pel grup delictiu. Amb posterioritat, sense saber que havia estat estafada, va revendre les caixes a una mercantil amb seu a França que pretenia distribuir-la en aquest país i dotar de material de protecció el personal sanitari.

L'engany es va destapar durant el trasllat de la mercaderia al territori francés, quan les víctimes, després d'inspeccionar la càrrega, van descobrir que en realitat havien adquirit caixes repletes de bosses d’arena. Durant els escorcolls realitzats s'han intervingut 330.000 caixes de cartó que simulaven ser de guants de nitril, així com diferent documentació, equips i accessoris informàtics i de telecomunicacions.

Les diligències han passat a la disposició del jutjat de primera instància i d'Alzira.

També et pot interessar

stats