Estafen 135.000 euros a l'Ajuntament d'Algemesí

Els estafadors es van fer passar per l'empresa adjudicatària encarregada del fem i la neteja.

Façana de l'Ajuntament d'Algemesí
Façana de l'Ajuntament d'Algemesí / Facebook: Ajuntament Algemesí

L'Ajuntament d'Algemesí, a la Ribera Alta, ha patit una estafa de 135.000 euros. Els estafadors van suplantar l'empresa concessionària de la recollida del fem i la neteja, Tetma, amb documents i certificats falsos i van enganyar els funcionaris municipals que enviaren els diners a un compte bancari fraudulent.

L'Ajuntament es va adonar d'aquesta situació després que Tetma els reclamara la factura pendent de cobrament del mes de desembre del 2019. El consistori va enviar el justificant de pagament fet el 30 d'abril, però la concessionària va assegurar que no era la titular del compte bancari on es van ingressar els 135.000 euros.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, i el primer tinent d'alcalde, Pere Blanco, ja han denunciat els fets a la Policia Nacional. Trenzano ha assegurat que no van poder detectar el frau perquè els estafadors van falsificar amb signatura i segell uns documents tal com els havia reclamat l'Ajuntament. “No és un atac cibernètic perquè no han hackejat la seguretat”, ha aclarit.

Respecte a l'estafa, l'alcaldessa ha explicat que el compte al qual es van ingressar els diners és espanyol, per això, treballaran per a determinar-ne la possible traçabilitat.

A l'Ajuntament alguns grups com Compromís han assegurat que demanaran una comissió d'investigació i les responsabilitats polítiques que se'n deriven i, altres com el PP, han declarat que esperaran a veure com transcorren els esdeveniments per demanar explicacions si calguera.

També et pot interessar

stats