Estabilitzen el segon incendi declarat a l’illa de Gran Canària

Desallotgen vora 25 persones més mentre els bombers intenten controlar el foc declarat a Artenara el dissabte.

Un nou incendi forestal s'ha declarat aquesta nit a la zona de Cazadores
Un nou incendi forestal s'ha declarat aquesta nit a la zona de Cazadores / Efe

A les Canàries, un nou incendi declarat la passada mitjanit ha complicat durant unes hores la situació a l’illa de Gran Canària. El foc, que ja està estabilitzat, ha començat al paratge de Cazadores, en una finca del poble d’Ingenio, però per efecte del vent ha avançat ràpidament a la zona de Guayadeque i la del Lerete i ha obligat a desallotjar vora 25 veïns i veïnes, segons dades oferides pel Cabildo de Gran Canària.

Aquestes persones se sumen a les més de mil que van ser evacuades a Tejeda i Artenara a conseqüència del foc declarat durant la nit de dissabte als cims de Gran Canària. Ja fa quatre dies que està actiu, està contingut dins del perímetre i no té flames ni fum, però encara hi ha brases que poden fer revifar el foc pel fort vent que bat la zona. De moment, ha cremat una superfície que pot arribar a les 1.500 hectàrees.

Amb les primeres clarors del dia s'han incorporat els mitjans aeris als treballs d'extinció dels dos incendis, ja que el segon ha obligat a desplaçar efectius procedents del foc inicial. S'espera que el veïnat desallotjat puga tornar al llarg del dia a casa.

També et pot interessar

stats