Estabilitzen el foc de Miraflores i frenen l’avanç del de la Granja

Segons ha informat 112 Comunitat de Madrid, l’evolució és favorable en els dos incendis.

Vista de l'incendi forestal declarat en el Real Sitio de San Ildefonso - La Granja (Segòvia)
Vista de l'incendi forestal declarat en el Real Sitio de San Ildefonso - La Granja (Segòvia) / Pablo Martín (Efe)

Els bombers de la Comunitat de Madrid han avançat aquesta matinada en la lluita contra els dos incendis oberts en el Real Sitio de San Ildefonso - La Granja (Segòvia) i en el de Miraflores de la Sierra, que està estabilitzat.

Segons ha informat 112 Comunitat de Madrid, l’evolució és “favorable” en els dos incendis, encara que es “treballa amb la mateixa intensitat, sense abaixar la guàrdia”. Els mitjans aeris s’han incorporat aquest matí a les tasques d’extinció del foc.

Aquest diumenge la Comunitat de Madrid va activar el nivell 1 del pla d’emergències contra incendis forestals, mentre que la Junta de Castella i Lleó va declarar el nivell 2 de perillositat, ja que el foc es trobava a la frontera del parc nacional de la Serra de Guadarrama. 

El director d’Emergències de la Comunitat de Madrid, Luis Villarroel, ha informat que el “treball tota la nit a la part alta dels cims ha donat resultat”, ja que “s’ha evitat que l’incendi de Segòvia penetrara a la Comunitat de Madrid”.

Quant a l’incendi originat a Miraflores de la Sierra, ha assegurat que està “estabilitzat” i els efectius han treballat “intensament” en “xicotets rebrots”. S’espera que el foc quede controlat aquest dilluns.

També et pot interessar

stats