Estabilitzat un incendi a Confrides amb 10 desallotjats

Els bombers treballen en les tasques d'estabilització de l'incendi a Confrides

Els bombers han donat per estabilitzat l'incendi que s’ha declarat aquest dissabte a Confrides, a la Marina Baixa. Segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències, en la zona han treballat des del migdia sis dotacions de bombers del consorci d'Alacant, tres helicòpters, tres unitats de bombers forestals de la Generalitat i quatre autobombes, entre d’altres. Una desena de persones han hagut de ser desallotjades. El foc ha obligat a tallar la CV-70 entre les 15:00 i les 18:00 hores. 

D'altra banda, també s'ha declarat un incendi a Potries, que ja ha sigut estabilitzat.

Aquest dissabte també ha deixat neu a la Pobla de Benifassà i a altres punts de les comarques de Castelló, i vent fort a tota la Comunitat Valenciana, amb ratxes de fins a 111 quilòmetres per hora a Fredes.

La Comunitat Valenciana es troba en nivell d’emergència per nevades a l’interior del Baix Maestrat de Castelló, encara que la precipitació ha sigut en general feble i sense gran acumulació de neu. La resta de comarques no està en alerta per nevades.

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) ha mobilitzat tres equips de màquines llevaneu per a realitzar rutes de nevades assignades en la zona dels Ports i la Tinença de Benifassà, on ha nevat de manera dèbil durant una hora aproximadament a partir d’una cota de 900 metres.

L’avís per vent fort segueix activat aquest dissabte amb nivell taronja (risc elevat) en totes les comarques de Castelló, l’interior sud de les de València i l’interior nord de les d’Alacant. Així mateix, l’avís groc està activat en la resta de territori. 

Durant tot el matí, el Consorci de Bombers de Castelló ha realitzat tres serveis relacionats amb el vent: un arbre ha caigut a Xèrica, un altre, amb perill de caure a Benicarló i la retirada d’una xapa metàl·lica solta a la teulada d’una nau d’Onda.

Per la seua part, els bombers del consorci de València han intervingut en cinc serveis a les localitats de Paterna, Burjassot, Montcada, Tavernes Blanques i Sagunt.

A la ciutat d’Alacant, els bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) han actuat en diverses zones per a retirar tendals, sanejar finestrals que s’han trencat, testos, antenes i pals elèctrics, vidrieres i balcons, així com assegurar façanes d’edificis d’on s’han després fragments de rajoles. També han retirat cartells publicitaris, branques o plaques d’uralita.

També et pot interessar

stats