Estabilitzat l’incendi forestal a Xalans molt prop del nucli urbà

Cap a les 16 hores s’han retirat els quatre avions de la Generalitat i a la zona han quedat la resta de mitjans aeris i terrestres 

Incendi controlat a Jalance / À Punt NTC

Efectius del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat treballen en aquests moments en l’extinció d’un incendi forestal declarat a Xalans, a la de comarca de Cofrents-Aiora. Molt prop del núcli urbà, segons han explicat a A Punt veïns de la població.

Al voltant de les 14 hores s'ha declarat un incendi en la part de la serralada que recau a la CN-330, molt a prop de les vivendes del poble. Afectant unes 40 hectàrees de masa forestal.

Fins al lloc s’han mobilitzat huit mitjants aeris de la Generalitat. En un primer moment actuaven tres helicopters, un d’ells de coordinació, i quatre avions, i s’ha sumat un altre operatiu aeri. Pel que fa als mitjans terrestres s’han desplegat tres unitats de bombers forestals, tres autobombes i set brigades de la Diputació de València, segons ha informat el 112 CV en el seu perfil de Twitter.

Un treball que és complicat degut a les altes temperatures i el vent a la zona, segons han informat en el seu compte de Twitter els bombers d'Aiora.

Es retiren els avions de la Generalitat

Cap a les 16 hores s’han retirat els quatre avions de la Generalitat i a la zona ha quedat la resta de mitjans aeris i terrestres. Durant les tasques d'extinció s'ha interromput el servei elèctric de la zona per a facilitar el treball dels efectius.

També et pot interessar

stats