Estabilitzat l'incendi a Huelva que ha cremat més de 10.000 hectàrees

El president del govern espanyol trasllada la seua solidaritat amb la ciutadania afectada pels incendis.

Mitjans terrestres lluiten contra les flames a la serra de Huelva.
Mitjans terrestres lluiten contra les flames a la serra de Huelva. / @Plan_INFOCA (Twitter)

Els efectius de lluita contra el foc han aconseguit aquest dilluns estabilitzar l'incendi que crema a la província de Huelva des de dijous passat. La superfície del cremada supera les 10.000 hectàrees al terme municipal d' Almonaster la Real. En total, dels 3.130 desallotjats a la zona afectada, 1.815 ja poden tornar a casa.

Així ho ha avançat el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, en el seu compte de Twitter, després de rebre la informació de l'última reunió tècnica celebrada en el post de comandament avançat des del qual es coordinen els treballs per a l'extinció del foc. La direcció d'extinció de l'Infoca ha dit que els mitjans treballen ara per a donar-lo per controlat, amb les complicacions derivades sobre el terreny pel fort vent.

Per la seua banda, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible, Carmen Crespo, ha agraït la tasca de tots els que "han estat al peu del canó i el continuaran estant en aquest incendi que és difícil i que fins i tot podia haver sigut pitjor". Crespo ha apuntat que l'estabilització ha arribat "després de quatre dies intensos, uns dies de lluita contra el foc d'homes i dones que han treballat en l'extinció sense importar-los les hores i que han donat el millor d’ells mateixos davant un incendi complex dels denominats de tercera generació".

També el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mostrat la seua solidaritat amb la ciutadania afectada per l'incendi forestal.

També et pot interessar