Fer esport disminueix un 40% el risc de mort

L'activitat física protegeix davant les infeccions respiratòries, com ara el constipat comú, la grip, la pneumònia i la bronquitis

Fer exercici redueix la possibilitat de contraure malalties respiratòries, segons un estudi / À Punt NTC

Fer esport és una de les millors maneres de mantindre's sa. A més, segons els experts, practicar alguna activitat disminueix les infeccions respiratòries i, al remat, rebaixa en un 40% el risc de mort. Així ho demostra un estudi, que ha comprovat com l'activitat física protegeix davant les infeccions respiratòries, com ara el constipat comú, la grip, la pneumònia i la bronquitis, com ha explicat Eusebi Chiner, cap del servei de Pneumologia de l'Hospital de Sant Joan d'Alacant.

Chiner ha incidit en el fet de "fer un exercici moderat que ens permeta, per exemple, fer una carrera i parlar al mateix temps". A partir dels díhuit anys, es recomana practicar una activitat d'aquest tipus entre dues i cinc hores setmanals.

A més, segons els mateixos experts, als xiquets que fan exercici o caminen prou, els ajuda a madurar el sistema immunitari, i això els ajuda a patir menys les infeccions respiratòries.

També et pot interessar

stats