El col·lectiu Esperanza Obrera ocupa un edifici al carrer de Colom de València

Asseguren que aquest espai “abandonat per l'administració” serveix d'alberg per a famílies desnonades i de menjador social

Pancarta penjada per Esperanza Obrera en un edifici ocupat al carrer Colón de València
Pancarta penjada per Esperanza Obrera en un edifici ocupat al carrer Colón de València

El col·lectiu Esperanza Obrera ha ocupat un edifici situat en el número 80 del carrer de Colom de València propietat de la Vicepresidència de la Generalitat i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Diverses persones es troben a l'interior de l'immoble, on han penjat una pancarta en què es pot llegir el lema “Esperanza Obrera contra el sistema. Resistim”.

Segons explica el col·lectiu, que fa unes setmanes va ser desallotjat d'un altre immoble al carrer del Pintor Sorolla, "aquest espai abandonat sota l'administració" d’Igualtat "està servint, des del 22 de març, d'alberg per a famílies treballadores desnonades, menjador social, magatzem d'un banc d'aliments i centre de reunions sindicals, entre altres funcions".

"Vam ser desallotjats de manera il·legal fa una setmana de Pintor Sorolla però ens vam comprometre amb les cinc famílies treballadores que habitaven allí, igual que Mónica Oltra es va comprometre amb nosaltres, només que nosaltres sí que hem complit la nostra paraula", asseguren en un comunicat.

A més, defensen que "no és raonable que amb la necessitat residencial i la falta d'espai que tenen les organitzacions obreres” existisca un bé de titularitat pública abandonat. “Treballarem per a recuperar la seua utilitat pública i que siga un símbol d'organització dels quals no renunciem a la transformació de la societat a canvi d'engrunes", han dit.

També et pot interessar

stats