Cada espanyol adult es menja 9 quilos de brioixeria a l'any

Aquesta indústria ha duplicat la producció en 20 anys, fins a les 178.000 tones el 2018.

Els productes de brioixeria i pastisseria continuen guanyant presència en la dieta
Els productes de brioixeria i pastisseria continuen guanyant presència en la dieta / Unsplash

Cada espanyol menja uns nou quilos de productes de brioixeria i pastisseria a l'any, que continuen guanyant presència en la dieta. Un augment en paral·lel a l'increment del 4,8% de vendes d'aquesta indústria, fins a 501,6 milions d'euros el 2018.

Segons les últimes dades facilitades per la patronal Asemac, la producció el 2018 va ser de 178.000 tones, és a dir, que s'ha duplicat en només dues dècades.

Quant a les vendes, l'informe d'Asemac reflecteix el creixement d'un 4,8% en la facturació del sector, un increment bastant més elevat que el registrat pel subsector del pa, que només va repuntar un 1,1%.

Del costat del consum, segons les dades oficials de l'informe de consum alimentari, el 2018, amb una mostra de 12.500 llars, cada espanyol consumeix a casa 5,89 quilos de brioixos i pastissos a l'any. Això suposa un 0,3% més que l'any anterior. Són els adults independents –assenyala l'estudi– els qui més brioixos consumeixen, fins a quasi 9,5 quilos per any.

També et pot interessar