Espanya supera els 1.200 contagis i registra 30 morts

Madrid duplica el nombre de casos positius i víctimes en només vint-i-quatre hores.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

El coronavirus ja deixa a Espanya 30 persones mortes, més de 1.200 contagiades. Segons l'últim balanç de les autoritats sanitàries, una trentena de persones han rebut l'alta mèdica. A la Comunitat Valenciana, la Conselleria de Sanitat ha comunicat quatre casos positius més i ja se'n compten 46 d'actius i 48 contagis.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que s'ha elevat l'escenari d'alerta contra el coronavirus, que passa de "contenció" a "contenció reforçada". Aquest nou escenari, ha dit el ministre, conté mesures addicionals, com la suspensió de totes les classes en "zones amb un índex de transmissió alt".

En només vint-i-quatre hores, a la Comunitat de Madrid s'ha duplicat el nombre de contagis per coronavirus, i ha passat dels 202 d'ahir a 578 aquest dilluns; 72 d'ells estan ingressades a l'UCI. També ha augmentat el nombre de víctimes mortals, que ja són 17. Totes tenien patologies prèvies.

El País Basc és la segona comunitat més afectada pel Covid-19, amb 149 casos. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que la zona que preocupa és Àlaba, en concret Vitòria, de manera moderada, i amb un increment a Labastida, "associat al mateix brot que afecta Haro", a La Rioja.

Sanitat Espanya, transmissor local de coronavirus

Sanitat Espanya, transmissor local de coronavirus

Simón ha explicat que Espanya és ara un país identificat com a "transmissor local" a partir de contactes importats, amb zones concretes sense dades de transmissió. "Això pot fer que hi haja països que decidisquen posar Espanya en la llista dels estats en què cal anar amb compte amb els ciutadans".

Així mateix, ha assenyalat que les mesures que es prenguen han d'estar ben valorades i que "siguen fàcils d'implementar". En aquest sentit, ha recordat que sí que hi ha una sèrie de mesures fonamentals associades a la responsabilitat individual com les d'higiene personal i les de precaució que han de prendre les persones que en presenten símptomes.

També et pot interessar

stats