Espanya suma 33 morts per Covid, la xifra més baixa des de l'estiu passat

Les dades d'incidència acumulada valenciana continuen sent les més baixes d'Espanya, malgrat haver registrat aquest dijous un lleuger repunt

La Comunitat Valenciana va registrar 3.457 morts més de les esperades de març a desembre
Un hospital, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Les dades de Covid a Espanya milloren dia darrere dia. Els indicadors que els experts valoren en cada jornada per a analitzar l'evolució de la pandèmia mostren una tendència sostinguda que tendeix al descens. Aquest dijous, Espanya ha comunicat un total de 33 noves víctimes mortals, una xifra que és la més baixa des de l'estiu passat.

Les comunitats autònomes han comunicat aquest dijous 5.733 nous casos de contagis de coronavirus. La incidència espanyola ha tornat a baixar aquest dijous més de quatre punts i mig fins als 139,89 casos per cada 100.000 habitants. Actualment, sols el País Basc té una incidència superior als 250 casos per cada 100.000 habitants, que situa el risc extrem. Cinc autonomies (Andalusia, Aragó, Catalunya, Madrid i Navarra) a més de Melilla, es troben en risc alt en superar una incidència acumulada d'entre 150 i 250 casos.

La Comunitat Valenciana continua sent l'autonomia amb una incidència més baixa. Aquest dijous, en qualsevol cas, aquest indicador ha repuntat lleument en passar dels 29,34 casos per cada 100.000 habitants a 29,66, segons consta en el document diari que elabora el Ministeri de Sanitat.

D'altra banda, segons Sanitat, hi ha quatre comunitats en les quals les UCI pateixen una pressió alta (més del 25% d'ocupació): Aragó (26,9%), Catalunya (25,7%), Madrid (36,6%) i el País Basc (28,9%). La Rioja abandona aquesta llista en baixar la pressió en les seues unitats de vigilància intensiva al 24,5%. A la Comunitat Valenciana, els malalts de coronavirus ocupen l'1,07% de tots els llits hospitalaris i el 3,11% de les places de les unitats de cures intensives, en els dos casos, les dades més baixes de tot Espanya.

També et pot interessar

stats