Espanya és el segon país de la UE que inocula més vacunes diàries contra la Covid-19

Prop del 55% de la població espanyola compta ja amb una dosi de la vacuna i més de 18 milions tenen ja la pauta completa

Dosis diàries administrades per cada 100 habitants
Dosis diàries administrades per cada 100 habitants

Les últimes dades del Ministeri de Sanitat confirmen que la vacunació va a bon ritme a Espanya. Prop del 55% de la població espanyola compta ja amb una dosi de la vacuna i més de 18 milions tenen ja la pauta completa.

De fet, segons les xifres registrades per Our World in Data -plataforma de dades de la Universitat d'Oxford-, si comparem Espanya a escala dels 27 països de la Unió Europea, ens situem en segon lloc, només sent superats per Portugal a data 1 de juliol.

Una bona notícia que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha esperat per a celebrar aquest diumenge a través de Twitter. No obstant això, en el seu missatge ha passat per damunt del fet que Espanya és superada per Portugal, la Xina i el Canadà.

El gràfic que ha compartit Sánchez és una captura del web de dades de la Universitat d'Oxford Our World In Data que compara les dosis diàries administrades de la vacuna per cada 100 habitants. S'hi pot veure que Espanya està per damunt de països com Itàlia, Alemanya, França, el Regne Unit i els Estats Units. El gràfic interactiu permet escollir els països a mostrar, per això en el que ha compartit el president del govern espanyol no apareixen alguns països amb millor ritme.

En el seu missatge ha afirmat que Espanya és el país que més dosis de la vacuna contra la Covid-19 ha administrat per cada 100 habitants. "La vacunació avança. Cada dia a major ritme", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats