Espanya, el segon país més pessimista de tot Europa sobre la tornada a la normalitat d'abans de la Covid

El 45% de la població espanyola creu que queda més d'un any encara perquè puga recuperar la vida que portava prèviament a la pandèmia de coronavirus, segons una enquesta d'Ipsos elaborada en una trentena de països. 

Un grup de joves pren un bany a la platja de la Malva-rosa de València
Un grup de joves pren un bany a la platja de la Malva-rosa de València / Kai Försterling (Efe)

El 45% de la societat espanyola considera que passarà més d'un any fins que puga tornar a la vida que portava abans de la pandèmia, segons revela una enquesta que ha elaborat la companyia d'investigació de mercats Ipsos per al Fòrum Econòmic Mundial en una trentena de països de tot el món. El percentatge converteix Espanya en el segon país europeu, després d'Itàlia, més pessimista respecte a la tornada a la normalitat.

Amb una mostra de més d'un miler de persones en cada un dels territoris en què s'ha desenvolupat, l'estudi apunta també que la població espanyola és igualment pessimista sobre el control de la pandèmia: el 47% està convençuda que el govern i les autoritats sanitàries tardaran més de dotze mesos a encarrilar la situació. En aquesta qüestió, el nostre país repeteix com el segon del continent europeu on hi ha menys optimisme, ara per darrere de Suècia (49%). 

A més de la incertesa generalitzada, l'impacte econòmic i la falta de mobilitat, el 51% dels espanyols i les espanyoles afirma que la seua salut emocional i mental ha empitjorat des de l'inici de la pandèmia. En aquesta percepció ocupa el quart lloc de la taula, darrere d'Hongria (56%), Itàlia (54%) i del Regne Unit (52%).

A la pregunta de si la seua salut mental s'ha vist afectada des que ha començat l'any, el 35% de la població a Espanya dona una resposta afirmativa.

També et pot interessar

stats