Espanya registra xifres històriques d'absentisme laboral

La taxa d'incapacitat temporal dels treballadors valencians se situa en un 3,04%, per davall de la mitjana estatal (3,22%).

Espanya registra xifres històriques d\'absentisme laboral
Espanya registra xifres històriques d'absentisme laboral

El VII Informe sobre absentisme laboral d'Adecco reflecteix que l'absentisme laboral creix com més es recupera l'econòmia i més gran és l'empresa. Així, l'any passat va marcar un "màxim històric" al conjunt de l'estat fins a situar-se en un 5%, amb un cost global de 76.000 milions d'euros, xifra que representa el 5,46% del PIB de l'estat.

La taxa d'incapacitat temporal dels treballadors valencians se situa en un 3,04%, per davall de la mitjana estatal (3,22%). El 13,6% dels dies de baixa es deuen a contingències professionals, mentre que el 86,4% ocorren per contingències comunes i, per tipus de diagnòstic, els trastorns musculoesquelètics, els traumatismes i els trastorns mentals acumulen el 62,5% dels dies de baixa.

El secretari general de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Miguel Ángel Javaloyes, ha subratllat la importància de conéixer aquestes dades, i el cost que l'absentisme suposa a les empreses, per a aplicar mesures de control, gestió i prevenció.

Per la seua part el director d'Adecco a la zona de Llevant, Víctor Tatay, ha incidit en la necessitat d'implantar mesures per a "aconseguir millores" en aquestes xifres. Està convençut que això és possible si es treballa "amb les persones".

D'aquesta manera ha suggerit una millora del clima laboral per a augmentar el compromís dels treballadors amb la companyia, i ha lamentat que el nostre sistema productiu no siga un dels millors d'Europa.

També et pot interessar

stats