Espanya registra la xifra més baixa de nous casos des del 20 de març: 3.477 positius

La xifra de morts diàries també ha descendit i passa dels 619 de diumenge a 517.

Espanya registra la xifra més baixa de nous casos des del 20 de març: 3.477 positius
Espanya registra la xifra més baixa de nous casos des del 20 de març: 3.477 positius

Espanya ha registrat la xifra més baixa de nous casos de coronavirus en un dia des del 20 de març: 3.477 positius. El nombre total de contagis se situa en 169.496, un 2,09% més que diumenge.

En les últimes 24 hores han mort 517 persones amb Covid-19, 102 menys que diumenge, quan se'n van registrar 619. Segons el balanç del Ministeri de Sanitat, hi ha hagut 17.489 morts des de l'inici de la pandèmia, un 3,05% més respecte al balanç anterior.

Les altes hospitalàries creixen un 3,7% i a hores d'ara ja freguen les 65.000: en les últimes hores, 2.336 persones han superat la malaltia.

Amb aquestes dades, el comité tècnic de gestió del coronavirus, amb la doctora María José Sierra al capdvant, ha assenyalat que es confirma la tendència descendent tant en contagis, com en casos d'hospitalitzacions i ingressos en unitats de cures intensives (UCI) i nombre de morts.

“La victòria està prop però no hem de baixar la guàrdia”

Aquest Dilluns de Pasqua, 7.649 efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) estan desplegats en 262 localitats i continuen amb els treballs de desinfecció i suport a les activitats de Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Una de les desinfeccions que es farà serà en el centre penitenciari Castelló I. Optimista s'ha mostrat el cap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad), Miguel Ángel Villarroya, quan ha apuntat que en aquesta cinquena setmana de confinament que ara comença “la victòria està prop, però no hem de baixar la guàrdia”.

Des del dimecres 8 d'abril, amb motiu de la Setmana Santa, la Guàrdia Civil ha realitzat 33.500 controls en carreteres per a controlar la mobilitat irresponsable cap a segones residències. Com a resultat, ha efectuat 5.680 denúncies i 28 detencions. En aquesta mateixa operació, la Policia Nacional ha detingut a 89 persones i ha posat 4.749 denuncies per infringir la normativa de l'estat d'alarma.

Absoluta normalitat en el primer dia laborable

Aquest primer dia laborable s'ha desenvolupat sense incidències ni en hores punta ni en el repartiment de mascaretes en aquelles comunitats autònomes en què hui no és dia festiu. Dimarts s'iniciarà el repartiment de mascaretes en aquelles autonomies on hui és festiu, entre les quals hi ha la Comunitat Valenciana.

Per a evitar aglomeracions i garantir que es complisquen les mesures de distància social, la Policia Nacional ha reforçat les actuacions en estacions de transports públics des d'aquest dilluns.

També et pot interessar

stats