Espanya registra un repunt de les morts diàries i supera ja les 27.000

També pugen els contagiats, 439 en les últimes 24 hores, que eleven a 228.691 els casos confirmats de Covid-19 per PCR.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

Espanya registra aquest dimecres un nou repunt en el nombre de contagis i morts diàries per coronavirus. El Ministeri de Sanitat ha confirmat 439 casos de coronavirus diagnosticats per PCR en les últimes 24 hores, quan dimarts van der 426 i dilluns 373. La xifra de nous positius confirmats per PCR a Espanya és ja de 228.691. El ritme del coronavirus se situa en el 0,19%.

Si s'inclouen en el recompte els casos confirmats per test d'anticossos, que comptabilitzen tant les persones amb Covid-19 com les que no en tenen símptomes en el moment de la prova (42.404), els contagis a Espanya arriben ja a 271.095. La incidència acumulada en els últims 14 dies per al total d'Espanya és de 25,71 casos per cada 100.000 habitants.

La xifra de víctimes mortals amb coronavirus ha pujat a Espanya en les últimes 24 hores amb 184, 12 més que dimarts. Des que va començar la pandèmia, 27.104 persones han perdut la vida.

Mentrestant, les persones que superen la Covid-19 ja són 140.823, un 1,3% més en les últimes 24 hores en anotar-se 1.843 infeccions resoltes més, que inclouen els malalts donats d'alta i persones a les quals se'ls ha fet una prova serològica, però no s'ha pogut evidenciar el moment en què van contraure la malaltia.

La letalitat de la Covid-19 a Espanya és de vora el 12%

Quant a la letalitat del virus, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat que oscil·la entre el 4,4% d'Alemanya, l'11,9% que té Espanya fins al 19,2% que té França. Als Estats Units és del 6% i a la Xina del 5,5%. Considera que el percentatge està associat "més al nombre de contactes notificats que a la qualitat hospitalària". "Els nostres números són homogenis amb els d'altres països", s'ha justificat.

Simón assegura que amb els resultats de les dades preliminars de l'estudi de seroprevalença que presentarà aquesta vesprada el ministre de Sanitat, Salvador Illa, calcularà amb més precisió l'índex de letalitat de la Covid-19 a Espanya.

Risc d'importar nous casos

D'altra banda, el doctor ha posat el focus en l'impacte de la pandèmia en l'àmbit internacional, amb els Estats Units i Rússia al capdavant i arribant a països amb sistemes sanitaris precaris, com alguns d'Àfrica. Segons Fernando Simón, "l'epidèmia està evolucionant ràpidament a tot el món" i l'impacte de la Covid-19 posa en relleu que aquesta pandèmia és un problema global i que, per tant, el risc d'importar nous casos és cada vegada més gran.

Cinc autonomies demanen passar a la fase 1

Finalment, Simón ha revelat que han rebut les propostes de cinc comunitats autònomes per a fer modificacions de les prèvies i permetre el passe a la fase 1 de la desescalada. L'epidemiòleg ha defés que els canvis de fase de la desescalada es continuen fent els dilluns perquè la valoració dels experts es fa la setmana anterior.

També et pot interessar

stats