Espanya, quart país del món en quantitat de terra agrícola ecològica

El 2017 es comptava amb dos milions d'hectàrees.

Espanya, quart país del món en quantitat de terra agrícola ecològica
Espanya, quart país del món en quantitat de terra agrícola ecològica

Segons dades de l'Institut de Recerca d'Agricultura Ecològica (FiBL), Espanya es va situar el 2017 entre els deu països amb més quantitat de terra ecològica del món, amb 2,08 milions d'hectàrees de la seua superfície agrària total, que la van portar a la quarta posició d'aquesta llista per darrere d'Austràlia, l'Argentina i la Xina.

Les dades del FiBL apunten també al fet que Espanya es va classificar el 2017 com el desé país del món amb el mercat d'aliments ecològics més gran, amb 1,9 milions d'euros en vendes al detall. “No obstant això, contrasta el percentatge de terra ecològica del qual disposa Espanya enfront del consum de menjar ecològic”, que aquest any va ser de 42,19 euros per persona.

Per tant, Espanya, on la producció ecològica està regulada des de 1989, ocupa el primer lloc en superfície d'agricultura ecològica de la UE, a més de situar-se entre els cinc primers del món. A més, segons les dades del FiBL, “és el tercer país amb un nombre més alt de productors ecològics, només superat per Turquia i Itàlia”.

Aquestes dades han sigut facilitades pel Parlament Europeu en el marc d'un seminari sobre producció i alimentació ecològica a Europa, organitzat al Parc de les Ciències de Granada aquest divendres.

També et pot interessar

stats