Espanya posa fi a 26 anys d’adopcions de la Xina per les traves perquè les famílies recullen els menors

Una trentena de famílies espanyoles tenen assignada l’adopció, però des que va començar la pandèmia les autoritats xineses són "inflexibles"

Dues dones passegen amb els seus nadons per una ciutat xinesa
Dues dones passegen amb els seus nadons per una ciutat xinesa

Després de 26 anys, Espanya suspén la tramitació d'expedients d'adopció internacional amb la Xina. La resolució, que publica hui el Butlletí Oficial de l'Estat, argumenta aquesta decisió per la dificultat per a dur a terme, tramitar i finalitzar les peticions a causa de la pandèmia per les traves que està posant el país perquè hi viatgen les famílies espanyoles.

De fet, segons recull aquest text, l'any 2020 només es van produir sis adopcions i l'any passat no n'hi va haver cap. Actualment, hi ha 31 famílies espanyoles que tenen assignada l'adopció, però estan pendents de poder viatjar a la Xina quan les autoritats d'allí ho permeten. Unes autoritats que, segons recull la publicació oficial, són inflexibles, "a pesar d’haver rebut constants i reiterades sol·licituds" del govern espanyol.

81 famílies més estan a l'espera de reprendre els seus processos. Aquests casos podran finalitzar l’adopció. Seran els últims fins que les condiciones permeten reprendre la tramitació de nous expedients, segons recull el Butlletí Oficial de l’Estat.

Espanya va començar a tramitar adopcions amb la Xina el 1996. Des d’aleshores, 16.300 menors han vingut del país asiàtic adoptats. 

També et pot interessar

stats