Espanya és el país amb més fracàs escolar de joves estrangers de tota la UE

El percentatge d'abandó arriba al 19%, segons un estudi elaborat per la Unesco

Europa Press
Europa Press

El 32% dels joves nascuts a l'estranger d'entre 18 i 24 anys que resideixen a Espanya van deixar de manera prematura els seus estudis. Aquest percentatage suposa la major taxa d'abandó escolar de la Unió Europea, segons dades del 2017 recollides dins de l'informe "Global Education Monitoring Report" que la Unesco ha publicat aquest dimarts.

L'estudi destaca la taxa d'abandó escolar en els joves estrangers dins de la Unió Europea, que és del 19%. El percentatge quasi duplica el dels joves nacionals, situat en el 10%.

En 2017, Espanya va ser el segon país de la Unió Europea amb una taxa global de fracàs escolar més gran, un 18,3 %, segons Eurostat. D'altra banda, Malta va ser l'únic país europeu que va registrar una taxa superior, que és del 18,6 %, mentre que Romania va ser el tercer estat membre amb un major abandó escolar, amb el 18,1 %.

Segons l'informe, a Espanya els estudiants immigrants de primera generació tenen quasi el doble de probabilitats de repetir curs en educació primària que els alumnes espanyols.

L'estudi reflecteix els avantatges que té per als estudiants natius a Espanya el fet de compartir aula amb alumnes migrants. L'informe posa de manifest que els estudiants espanyols d'escoles amb més alumnat migrant progressen més en habilitats per a resolució de problemes.

També et pot interessar

stats