Espanya ofereix ajuda a Greta Thunberg per a assistir a la Cimera del Clima

L'activista sueca va demanar suport per a travessar l'Atlàntic i traslladar-se a Madrid, on finalment tindrà lloc.

Greta Thunberg
Greta Thunberg / Efe

La ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, ha respost a la petició d'ajuda de l'activista sueca Greta Thunberg per a poder arribar a Madrid i participar en la Cimera del Clima, que se celebrarà del 2 al 13 de desembre.

En un missatge en Twitter, Ribera ha afirmat: "Seria genial tindre't ací a Madrid. Has fet un llarg viatge i ens ajudes a tots a generar preocupació, a obrir ments i a millorar l'acció. Ens encantaria ajudar-te a travessar l'Atlàntic". 

Unes hores abans, l'activista, també a través de la xarxa social, havia demanat ajuda des del continent americà per a poder traslladar-se a Madrid, on finalment se celebrarà la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP25) després que es cancel·lara a Santiago de Xile.  "Necessite trobar una manera de travessar l'Atlàntic al novembre... Si algú poguera ajudar-me a trobar transport, estaria molt agraïda", va sol·licitar Thunberg en un tuit. 

Greta Thunberg va començar a l'estiu un any sabàtic per a viatjar al continent americà i poder participar en la cimera d'octubre a la seu de l'ONU a Nova York, així com en la COP25, prevista inicialment a Xile. L'activista rebutja viatjar en avió per a evitar emissions contaminants, i va travessar l'oceà en veler.

També et pot interessar

stats