Espanya no millora el nivell d'anglés i segueix a la cua dels països europeus

La Comunitat Valenciana està per davall de la mitjana espanyola, que encapçalen Madrid i Catalunya.

La Comunitat Valenciana està per davall de la mitjana espanyola en nivell d'anglés
La Comunitat Valenciana està per davall de la mitjana espanyola en nivell d'anglés / Shutterstock

Espanya continua sense millorar el nivell d'anglés, que segueix estancat en la cua d'Europa, amb nivells de fa una dècada, segons l'informe EF EPI 2020, que el situa en la 34a posició dins del rànquing mundial, amb una puntuació total de 537 punts. Dins de l'Estat, es continuen constatant diferències per comunitats, amb Madrid, Catalunya i País Basc al capdavant amb les millors puntuacions, mentre Canàries i Extremadura ocupen les últimes posicions. La Comunitat Valenciana està per davall de la mitjana espanyola, en el desé lloc.

Així ho conclou la desena edició de l'informe EF EPI, en el qual han participat 100 països no angloparlants, 34 dels quals europeus, a través d'una prova d'anglés gratuïta, que es pot fer telemàticament, a la qual s'han sotmés 2,2 milions de persones adultes, 100.000 d'elles a Espanya.

Els Països Baixos repeteixen i per segon any consecutiu ocupen el número 1 del rànquing seguits de Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Noruega, Àustria, Portugal, Alemanya, Bèlgica i Singapur. França (28), Itàlia (30) i Espanya (34) continuen estant en les últimes posicions del rànquing, igual que en les anteriors edicions.

Madrid, la que millor parla anglés

A Espanya, la Comunitat de Madrid amb una puntuació de 573, i la ciutat de Madrid amb la mateixa nota, són les que obtenen un nivell més alt d'anglés. En segona posició hi ha Catalunya (568 punts) i Barcelona, amb una puntuació de 572, a les quals segueixen el País Basc, Castella i Lleó, Galícia, Aragó, Astúries i Navarra, que obtenen un nivell alt d'anglés.

Cantàbria, amb una puntuació de 543, supera lleugerament la mitjana espanyola (534) i per davall se situen la Comunitat Valenciana, Andalusia, Balears, Castella-la Manxa, Múrcia, Canàries i, en última posició, Extremadura. Quant a ciutats espanyoles, València es posiciona també un punt per davall de la mitjana.

Les persones de 31 a 40 anys tenen el nivell més alt

Per franges d'edat, a Espanya obtenen la millor puntuació les persones entre 31 i 40 anys (547 punts), seguida de les de 26 a 30 anys (542), 21 a 25 anys (539), més de 41 anys (535), i finalment entre 18 i 20 anys (523). En les dades globals, la investigació conclou que les persones de 26 a 30 anys tenen el major domini de l'anglés a tot el món. A més, les dades mostren que els majors de 40 anys tenen un domini mitjà de l'anglés significativament més baix.

Els experts reclamen més mesures

Xavier Martí, director de EF Education First España, una empresa d'ensenyament d'idiomes present en quasi tothom(?) i amb 50 anys d'experiència, s'ha lamentat que el govern “no haja aplicat polítiques agressives per a millorar el nivell d'anglés en l'última dècada”. Martí també ha retret que a Espanya no s'hagen posat en pràctica mesures “tan efectives i senzilles” com reduir la quota de les pel·lícules doblades als cinemes, invertir a millorar el nivell d'anglés dels professors i que s'incorpore el coneixement d'aquesta llengua en tots els nous docents o seguir amb les beques MEC enviant a l'estranger a estudiar milers d'espanyols.

També et pot interessar

stats