Espanya mantindrà el canvi d’hora estacional

Els rellotges s’avançaran una hora el pròxim 31 de març

Espanya mantindrà el canvi d’hora estacional
Espanya mantindrà el canvi d’hora estacional

Espanya mantindrà el fus horari actual i el canvi d’hora estacional, que es farà el pròxim 31 de març. La matinada de dissabte a diumenge, els rellotges s’avançaran una hora per a adaptar-se a l’horari d’estiu. Ho ha dit la portaveu del govern espanyol i ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá.

Celaá ha explicat que el govern ha estudiat l’informe encarregat a la comissió d’experts en què s’estudiava el canvi del fus horari. En aquest sentit, no s’hi planteja “cap canvi”. Espanya utilitza “el mateix fus horari des de fa més de 30 anys, que coincideix amb el d’Alemanya i es remunta a l’època franquista” ha indicat.

A més, ha assenyalat que una altra qüestió “menys concloent” analitzada és el canvi d’hora estacional, que es produeix a Espanya des de fa 45 anys. La ministra ha destacat que en l’última enquesta del CIS la majoria de les persones enquestades preferia quedar-se definitivament amb l’horari d’estiu, però els experts recomanen que l’elegit siga l’horari d’hivern.

Celaá també ha recordat que en l’àmbit europeu tampoc s’ha produït cap conclusió definitiva ni vinculant. De moment, se’n farà un altre estudi fins al 2021 i ha apuntat que “ja veurem si la nova presidència de la UE acull la idea”.

La Comissió Europea va presentar una proposta per a eliminar els canvis d’hora durant 2019. En un principi, aquest 31 de març hauria sigut l’últim canvi d’hora que es faria a la UE, però el Parlament Europeu ha demanat retardar fins al 2021 la supressió dels canvis d’hora que proposa la Comissió Europea.

Els estats membres hauran de comunicar, com a molt tard a l’abril de 2020, si es quedaran amb l’horari d’estiu o el d’hivern. Si opten per la primera opció, l’últim canvi es produirà al març de 2021. Si, per contra, prefereixen quedar-se amb l’horari d’hivern, l’últim canvi es farà a l’octubre de 2021.

També et pot interessar

stats