Espanya lidera el nombre d’arribades de migrants per mar i les sol·licituds d’asil en 2018

Quasi 400 persones han arribat a les costes d’Andalusia només aquest cap de setmana.

Alguns dels migrants rescatats per Salvament Marítim arriben al port de Motril
Alguns dels migrants rescatats per Salvament Marítim arriben al port de Motril / Alba Feixas (Efe)

Segons les dades de l’Organització Internacional de les Migracions de les Nacions Unides (OIM), més de 27.500 persones migrants han arribat enguany a les costes espanyoles. El recompte inclou tant les que ho han fet en pastera com les que hi han xafat terra després de ser rescatades pels serveis de Salvament Marítim o la Guàrdia Civil en alta mar. La majoria d’arribades s’han produït a través de la costa d’Andalusia. 

Aquestes dades situen Espanya com el país on ha arribat el 42% de més de 65.000 persones migrants i sol·licitants d’asil que han entrat enguany a Europa pel mar Mediterrani. Davant d’aquesta situació, la Unió Europea continua buscant una solució compartida per tots els estats de la unió

En el que portem de cap de setmana, Salvament Marítim ha rescatat un total de 242 persones al mar d’Alborán, (229 divendres i 13 més aquest dissabte). A més, a l’illa d’Alborán ha arribat, també aquest dissabte, una pastera amb 54 migrants a bord. 

A aquestes persones s’afigen les 88 rescatades per Salvament Marítim i la Guàrdia Civil a l’estret de Gibraltar, amb la qual cosa, són ja 155 els migrants que han arribat a Andalusia només aquest dissabte. En total, 384 durant el cap de setmana. 

També et pot interessar

stats