Espanya inverteix entre un 70 i un 80% menys del que deu per a renovar xarxes d'aigua

Segons un estudi, el problema s'agreujarà per "l’enorme impacte del canvi climàtic en el cicle hidrològic".

Espanya inverteix entre un 70 i un 80% menys del que deu per a renovar xarxes d\'aigua
Espanya inverteix entre un 70 i un 80% menys del que deu per a renovar xarxes d'aigua

Espanya inverteix uns 585 milions d'euros anuals a renovar les seues infraestructures i xarxes del cicle urbà de l'aigua, entre el 70 i el 80 per cent menys del necessari.

Així es desprén d’un estudi publicat per la Càtedra Aquae i l'Associació Espanyola de Proveïments d'Aigua i Sanejament, titulat Anàlisi de les necessitats d'inversió en renovació de les infraestructures del cicle urbà de l'aigua.

Segons aquest document, les administracions públiques involucrades en la gestió d'aquest recurs haurien de dedicar entre 2.221 i 3.858 milions d'euros cada any per a mantindre de manera sostenible les infraestructures.

No obstant això, aquestes administracions no donen prioritat "a la renovació dels sistemes de proveïment d'aigua i sanejament de les ciutats en els seus plans estratègics d'inversió". Per això, situació d’aquestes infraestructures, que empren 47 milions d'espanyols i 80 milions de turistes, es deteriora cada any.

Segons la directora de la Càtedra Aquae de l'Economia de l'Aigua, Amelia Pérez Zabaleta, "és imprescindible visibilitzar les necessitats de renovació de l'extraordinari parc d'infraestructures i instal·lacions existents a Espanya".

Així mateix, segons les seues previsions el problema s'agreujarà per "l’enorme impacte del canvi climàtic en el cicle hidrològic" que, entre altres coses, pot alterar els patrons de les precipitacions i incrementar la freqüència i intensitat dels fenòmens meteorològics extrems.

També et pot interessar