Espanya, encarregada de controlar el primer satèl·lit de l'Agència Espacial Europea

Cheops serà llançat des de la Guaiana Francesa per a estudiar l'origen, formació i evolució els planetes.

Espanya, encarregada de controlar el primer satèl·lit de l\'Agència Espacial Europea
Espanya, encarregada de controlar el primer satèl·lit de l'Agència Espacial Europea
16 de desembre 2019 - 15:25

L'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA) serà l'encarregat de controlar i dirigir el procés de llançament i posada en funcionament del satèl·lit Cheops, el primer satèl·lit de l'Agència Espacial Europea, que s'encarregarà d'estudiar l'origen, formació i evolució dels exoplanetes, els planetes que es troben fora del sistema solar. Per a dur a terme el procés, un total de huit empreses nacionals han participat en el projecte, que aquest dimarts començarà amb l'enlairament del satèl·lit des d'una base de la Guaiana Francesa, a Sud-amèrica.

Entre les empreses es troben Airbus DS España, Alter Techonology, Crisa, Elecnor Deimos, GMV, HV Sistemes, Iberespacio o Sener, que s'han encarregat de tasques com el muntatge de l'estructura, cablejat, assajos, plataformes o interfícies elèctriques, entre altres.

En concret, Cheops se situarà en una òrbita de 700 quilòmetres al voltant de la Terra. Des d'allí, recollirà les dades dels exoplanetes, encara que el seu objecte principal d'atenció serà el fulgor d'estreles hostes de planetes i els lleugers canvis de lluentors o atenuacions de llum.

En la missió també participarà l'agència espacial suïssa i contribuiran altres països europeus com Àustria, Bèlgica, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Portugal, Suècia i el Regne Unit.

També et pot interessar

stats